Oase-formand trækker sig

Dansk Oases afgående formand har navigeret bevægelsen gennem store udfordringer.Fra han blev omvendt i 1970 har Stig Christensen arbejdet bredt økumenisk for at andre skal opleve Guds kraft, som han selv har været præget af. Det har givet hug og vækst.

Stig Christensen takker af på Dansk Oases repræsentantskabsmøde i forbindelse med weekendens Præste-LederOase-samling.

På Dansk Oases repræsentantskabsmøde 5. januar tog formanden gennem en stor del af Dansk Oases historie, Stig Christensen, sin afsked.
– Nu må der nogle af de unge kræfter til, og mange nye aspiranter sidder klar til at tage over, siger den afgående formand. Og Dansk Oases landsledelse har også konstitueret sig med den 34-årige Valgmenighedspræst, Keld Dahlmann fra Århus Valgmenighed (se Profilen side 2).

Økumenisk inspiration

Stig Christensen er åben for nye ting og bliver ikke forskrækket over at undersøge, hvad andre kunne give ind i hans kirkelige sammenhæng. Det har givet ham og Dansk Oase en del hug, når de inviterede forkyndere fra andre kirkesamfund – f.eks. besøgte den katolske paves private præst SommerOase i sommers.
– Vi får stor inspiration i vores økumeniske samarbejde, men vi gør meget ud af ikke at miste vores identitet på oldkirkens kristentro, siger Stig Christensen, der også er formand for Den kristne ambassade i Danmark. Han er tidligere jurist, men har i en lang årrække været sognepræst i Skt. Mariæ Kirke i Sønderborg.

Skuden sejler stødt
trods skibrud

Dansk Oase startede i 1989, og Stig Christensen var allerede med i opstartsårene fra 1985 og alle de samtaler, der blev taget med missionsbevægelserne, for at sikre en så bred kirkelig forankring som muligt.
Det led imidlertid skibrud under de såkaldte Vejen-konventer sidst i ’80-erne, men Dansk Oase blev alligevel startet. Stig Christensen var formand frem til 1995 og var så ude i fire år, men kom med igen i 1999 og indtil i dag. Her har han været formand det meste af tiden.

Stor vækst

I disse år har Stig Christensen oplevet at hans hjertebarn, Dansk Oase, har fået sin egen efterskole, sin egen bibelcamping med sidste år 2800 deltagere, et menighedsnetværk med nu 20 tilknyttede menigheder samt et Præste-LederOase stævne med rigtig mange deltagere. Så det er bestemt ikke en synkende skude han forlader.