Varm vinter

Har du nogensinde haft en rigtig god ven eller veninde? En, du altid hang ud med lige indtil den dag, hvor hun eller han blev forelsket? Det er bare så hårdt! Lige pludselig er vennen meget gladere – og det betyder jo, at DU ikke kunne gøre din ven så glad selv! Og din veninde snakker konstant om en eller anden liebster og om, hvor meget hun savner ham???

Det kan også være, du har en ven, der er rejst ud af Danmark. Det kan være, du bare synes, det er så frækt af ham at efterlade dig og alle andre herhjemme.

Eller kender du måske en, der har fået 13-taller hele vejen igennem studiet UDEN overhovedet at have læst lektier? Død-uretfærdigt, når nu du selv har svedt som en hest for at opnå ringere resultat.

En klog mand sagde engang: ”Det er ikke svært at føle dine nærmestes smerte og sørge med dem, men det umådeligt svært at glæde sig med dem, når de er glade.”

Ja, det er svært at glæde sig på andres vegne! Uhyggeligt nok. Det er bare så meget lettere at tænke over, hvor lidt vores venner fortjener deres lykke, og hvor meget det dog går ud over mig.

Jeg tror ikke, den tankegang skyldes, at vi mangler glæder i eget liv. Jeg tror sådan helt kliché, at det skyldes, vi glemmer at værdsætte det, vi har. Samtidig KAN man faktisk blive smittet med glæde, hvis man lægger unfair-regnskabet til side lidt.

Du har sikkert skimmet dig ned til denne sidste passage, og det er også okay, for her kommer det ord, der er for godt til at være med i Scrabble: Gud. Gud vil gerne helt ind i vores destruktive ”oven på julen” tanker, så han kan ændre dem til oprigtige smil og lykønskninger. Det varmer…