Vi er alle sammen fremmede

Det er en sætning, der går igen og igen, på Kim Larsen og Kjukkens nye single. Den kan høres hver dag på samtlige radiostationer i Danmark. Helt sikkert en sang, man nemt kommer til at nynne med på. Sangen handler om, at finde sin egen trygge tilværelse, da selve verdenen, er en al for stor mundfuld at kaste sig ud i.
”Vi er alle sammen fremmede”, synger Kim Larsen. Egentlig har han ret. F.eks. hvad har kassedamen i Føtex tilfælles med Ruslands udenrigsminister?
I virkeligheden behøver vi ikke engang, at tage så langt væk for at finde eksempler på vores forskellige livsmønstre. Hvad med vores egen nabo?

Er verdenen fuld af fremmede?
Eller er den fuld af brødre og søstre?

Jeg vil tage det kæmpe spring, og springe fra Kim Larsen til nadveren.
Dette mystiske og fascinerede ritual.
Mennesker, med forskellig baggrund, kultur, meninger og liv, mødes og deler nadver, de bliver et. Nadveren minder os om, at vi alle hører sammen, i fællesskab med Kristus.
I denne specielle stund, bryder vi brødet og deler vinen, vi mindes Ham, der har gjort os alle til et legeme. Her er det underordnet, hvem vi er og hvor vi kommer fra. Hvad der betyder noget er, at vi alle har et stykke af hans kød og blod i os, der symbolsk fortæller os, om vores plads i et legeme. Et legeme der har øjnene rettet mod Jesus.
Kim Larsens og Kjukkens nye single: ’fremmede’, er ikke bare en sang, men rent faktisk en livsstil langt de fleste af os, synger med på… vi er alle sammen fremmede. Jesus fortæller os noget andet. Han siger vi er søskende, skabt til at være et legeme. Egentlig handler livet ikke så meget om, hvem vi er, men hvem Jesus er. Hvis livets fokus kun lå på, hvad vi foretager os i tidsrummet 8.00-17.00, går vi glip at livets mening. En uge er langt mere end syv dage og et år langt mere end 12 måneder. Det er ikke, det vi gør, men hvad Gud gør der er essensen. Paradoksalt nok, handler livet om, Det liv, der opgav sit eget, for, at vi kunne få liv.
Så hvis det er sandt, at verden er fyldt med brødre og søstre i stedet for fremmede, ville det så ikke gøre verden, et mere rart sted at være? Et sted, hvor man ikke længere behøver at skabe sin egen illusion, for at kunne finde fred.