Folkekirkens Nødhjælp går med i international alliance

KENYA – Folkekirkens Nødhjælp er med i en ny verdensomspændende alliance, som består af 42 kirkelige hjælpeorganisationer.En ny alliance af kirkelige nødhjælpsorganisationer blev for nylig stiftet i Kenyas hovedstad Nairobi. Alliancen ACT Development tæller fra start 42 organisationer med tilsammen 14.000 ansatte og medarbejdere i 157 lande. Med et budget på 1,4 milliarder dollars bliver alliancen én af de største aktører i internationalt nødhjælpsarbejde.
Fra dansk side har Folkekirkens Nødhjælp været én af initiativtagerne bag den nye alliance, og ifølge generalsekretær Henrik Stubkjær vil samarbejdet betyder færre udgifter og mere effektivt arbejde i verdens fattigste lande.
ACT Development vil som noget af det første udarbejde en overordnet fattigdomsrapport, som skal danne grundlag for det videre arbejde.
KP