Hedegaard svarer på kritiske spørgsmål

Udfordringen har stillet Christian Hedegaard fra Evangelist nogle spørgsmål om bevægelsen og hans lederstil.Bevægelsen Evangelist har været udsat for mange beskyldninger i pressen. Der skrives og siges også meget om Evangelist og dens leder Christian Hedegaard i kristne kredse. Udfordringen har stillet en række nærgående spørgsmål for at få sandheden frem.. Hvor meget får du i løn?
– 25.000 kr. pr. 1. juli 2006, de forgangne to år fik jeg 10.000 pr. mdr og de 7 år forinden fik jeg intet. Vi levede af Karens løn som journalist på Motormagasinet. Jeg får hvert år mange penge for at prædike og holde foredrag og fra salg af mine bøger og cd´er. Jeg rører ikke de penge og har aldrig gjort det.

Hvordan kan du så bo i et hus til 12 mio.?
– Jeg betalte 8,4 mio for Strøledgård. 60% lån i kreditforening, 30% lån i pantebrev og resten i udbetaling fra salget af vores parcelhus. Der er to erhvervslejemål på gården, som dækker en stor del af huslejen. Vi sidder ikke dyrere på gården end i et almindeligt parcelhus.

Er det rigtigt, at du kører i en Rolls Royce og har to i garagen?
– Nej, min genbo handler med veteranbiler og har lige nu to Rolls Royce’er opmagasineret gratis hos mig. På landet hjælper man hinanden. Jeg har personligt aldrig kørt i en Rolls og interesserer mig overhovedet ikke for biler, selvom min nabo gentagne gange har forsøgt at sælge mig én billigt. Karen og jeg og fire store børn kører i en Golf fra 1992.

Hvorfor har du eller Evangelist anskaffet en helikopter?
– To Evangelist-medarbejdere har taget helikopter-certifikat, hverken jeg eller Evangelist har anskaffet os en helikopter.

Hvordan tror du, at folk opfatter det, når en ”Guds mand” i en organisation, der lever af frivillige gaver, omgiver sig med statussymboler?
– Omgiver sig med hvilke statussymboler? Vil du se mit fjernsyn? Har ikke noget, der virker, stereoanlægget har jeg lånt. Det er købt i Aldi. Jeg har aldrig ejet et stereoanlæg. Principielt har jeg intet imod statussymboler og kommer heller ikke til at skamme mig over at køre i en god bil, det er faktisk ret tiltrængt for os lige nu at få en ordentlig bil. Jeg hader Jantelov og skammer mig ikke over Guds velsignelser.

Ønsker du bevidst at provokere?
– Nej, men jeg siger sandheden lige på og orker ikke at bruge tid på ligegyldige ting.

Synes du, I har gjort nok for at forklare jer?
– Vi har en avis som udgives i 6000 eksemplarer, vi har flere tusinder visninger på vores hjemmeside om dagen, skriver takkebreve hver måned til vore partnere. Holder partnermiddag to gange om året, hvor partnerne må spørge om hvad som helst. Har skrevet bøger om frelse, dæmoner, helbredelse, Helligåndens dåb osv.
– Hvad jeg tror på: Forklaret for et hav af journalister, kan vist ikke forklare mere nu.

Står Evangelist for en anden teologi end almindelig kristendom?
– Klassisk pinseteologi. Hvad vi tror på, står på vores hjemmeside detaljeret. Pinsevækkelsen tæller verden over mere end 500 mio. kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Er Evangelist styret af én person?
– Jeg er visionsbærer og er en af 12 stærke ledere, som hver har sin tjeneste. Vi tror på, at den 5-foldige tjenestegave skal arbejde sammen på gensidigt niveau og med stor respekt. Vi er hinandens bedste venner. (Se Efeserbrevet. 4:11-13).

Hvem er dine rådgivere?
– Johannes Hansen er vores tilsynsførende rådgiver både i tjeneste og for Karen og mig personligt. Han besøger os to gange om året og irettesætter, formaner og opbygger. Han har været der fra starten af min tjeneste og ved opstarten af Evangelist. Vi skylder ham meget. Derudover har jeg et netværk af præster fra forskellige kirker i DK, som jeg rådfører mig med. David og Lene Hansen er som forældre for os i Evangelist. Teresia Wairimu er vores inspirator i tjenesten, hende mødes vi med 4 gange om året. Derudover har Gud givet mig mange tjenestemæssige relationer på internationalt plan, bl.a. Robert Bwalya og Josephine Mukamazimpaka, der er som en bror og søster for mig.

Hvad sker der med dem, der er uenige i din ledelse og vision?
– Hvis vi er uenige i ledelsen, beder vi sammen. Vi går aldrig fra hinanden, uden at vi har gjort op. I ledelsen er der plads til at se forskelligt på tingene, men vi er altid enige i de grundlæggende ting. Hvis nogen skulle være grundlæggende imod, er det vores holdning, at de må finde et andet sted at arbejde. Det er både vi og de bedst tjent med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Er I uden skyld i, at medierne skriver så negativt om jer?
– Nej, vi eller jeg er ikke uden skyld. Det ville være forkert at sige. Den vej, Evangelist går lige nu, er for os ny og ubetrådt. Nogle ting kunne være undgået, andre kunne ikke være undgået. Vi laver fejl. Men man kan da ikke forvente, at de klapper i hænderne, når vi fortæller vidnesbyrd om, hvordan mennesker er blevet sat fri fra andres yndlingssynder…
Er det sandt, hvad de skriver?
– Nej, langt fra alt. Problemet er, at journalisterne i deres objektivitet søger de løgnagtige kilder.

Hvorfor tror du, at Dialogcentret, LM og nogle præster er så meget imod jer?
-Vi har fremgang og vort arbejde vokser eksplosivt.

Hvad vil I gøre for, at folk får en bedre forståelse af jer?
– Hjælpe mennesker endnu mere.

Hvad vil I gøre for at genoprette tilliden til andre kristne?
– Vi har fuld tillid til vore brødre og søstre, og har de et problem med os, må de jo sige til. Vi har mange sympatisører og får i disse stormfulde tider endnu flere venner af tjenesten. Rygter må aflives, ligesom i dette interview. Jeg har en gylden regel her i livet, og det er at gå direkte til kilden, dvs. ikke lytte til løgn og sladder. Og så prøver jeg på ikke at tale dårligt om nogen, der gør mere end jeg selv. Ellers kan man tit finde Karen og mig på vores nye chat, hvor man kan stille spørgsmål direkte til os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Har du nogensinde fortrudt noget? Indrømmer du, når du begår en fejl?
– Jeg ville ønske, at vi ikke havde haft konflikten i Arnborg. Jeg burde have stoppet demonstrationen, før det hele løb løbsk. Men omvendt glæder jeg mig altid over det frie initiativ, som demonstrationen jo var et udtryk for. Det var ikke Evangelist, der stod bag, men de kristne i byen. I øvrigt har vi fået positiv respons fra gamle kristne, som glædede sig over, at der var nogle, der endnu turde stå op imod prostitution.
Jeg prøver at vælge mine kampe med omhu. Hvis vi troede, at det var den måde, vi kunne afskaffe prostitution på, så stod vi i Arnborg endnu.

Hvad er det, I vil med Evangelist?
– At forkynde evangeliet for mennesker i alle samfundlag gennem foredrag, udgivelse af litteratur, musik samt ved socialt hjælpearbejde. Se en national vækkelse, som berører alle kirker og samfund og hver en by og landsby.
At retfærdigheden må sejre i dette skønne land, som oprindeligt blev bygget på kristentroen, og hvor vi har skiftet sandhed ud med løgn.
At se en social reformation, så at mennesker ikke bliver behandlet ud fra kroner-øre princippet, men med kristen næstekærlighed og respekt.
At se de kristne værdier blive genindført i Danmark på alle samfundsniveauer, slutter Hedegaard.

Læsere, der ønsker at stille flere spørgsmål, kan gå ind på www.evangelist.dk og chatte videre med Karen og Christian Hedegaard.