Manden, der fældede Haggard, besøger kirken

Den tidl. prostituerede Mike Jones blev positivt modtaget i New Life Church – mega-kirken, hvor Ted Haggard var præst, indtil Jones’ anklager om homoseksualitet kom i medierne.USA – Mike Jones’ omtale af Ted Haggard førte til den kendte præsts afgang. Nu har han været på besøg i kirken, som burde hade ham for det.
– Men vi skal elske dem, som verden vil gøre til vore fjender, siger Rob Brendle, der er ny præst i New Life Church i Colorado Springs.

Da Ted Haggard trådte tilbage som præst den 4. november sidste år, bad Haggard menigheden i et brev om at tilgive Mike Jones og takke ham for, at han havde afsløret bedraget.

Hvordan skal man reagere? Det har været et af spørgsmålene i kristne kredse, siden det kom frem, at den fremtrædende amerikanske præst Ted Haggard i november sidste år trådte tilbage.
Det skete efter anklager fra en tidligere mandlig prostitueret, Mike Jones, som udtalte til pressen, at Ted Haggard havde købt sex hos ham.
Først benægtede Haggard, men kort efter bekendte han sin ellers skjulte homoseksualiet – noget han havde talt direkte imod fra prædikestolen.

Ville se magneten

Søndag den 28. januar mødte Mike Jones så op i New Life Church i Colorado Springs – Mega-kirken, hvor Ted Haggard indtil for nylig var præst.
Allerede i foyeren blev han ifølge The Denver Post mødt af flere, som gav ham hånden og sagde ”Gud velsigne dig!”
– Jeg havde læst meget om kirken, men det er ikke det samme som at opleve det selv, sagde Mike Jones til avisen.
– Det var ikke for at fornærme nogen. Jeg ønskede blot at få lidt perspektiv og se, hvor de kommer fra, og hvad det er, der er magneten, som er så tiltrækkende.

Inviteret flere gange

Da Ted Haggard trådte tilbage som præst den 4. november sidste år, blev beskeden givet til menigheden i form af et brev, hvor præsten bekendte sine fejltrin. Samtidig bad Haggard menigheden om at tilgive Mike Jones og takke ham for, at han havde afsløret bedraget.
Siden har flere af menighedens 14.000 medlemmer offentligt inviteret Mike Jones til at besøge kirken.
Forrige søndag rejste han så sammen med en teatergruppen ”The Civilians” fra New York til Colorado Springs for at besøge kirken.

Elsker fjenderne

Kirkens nye præst, Rob Brendle, var ifølge avisen med til at tage imod Mike Jones.
– Jeg fortalte Mike: Jeg vil ikke pådutte dig min religiøse overbevisning, men jeg tror, at Gud har brugt dig til at korrigere os, og det takker jeg for.
Den nye præst udtrykker en glæde over besøget og især den måde, menigheden tog imod den tidligere prostituerede på.
– Kirkens respons til ham var overvældene varm. Det er en af de vidunderlige og vedvarende ting ved kristendommen – Vi skal elske dem, som verden vil gøre til vore fjender, sagde Brendle.