Verdens første spejderlejr gentages til sommer

Til sommer er det 100 år siden, verdens første spejderlejr blev gennemført på Brownsea Island ud for den engelske sydkyst. Spejderbevægelsens ophavsmand Robert Baden Powell inviterede 20 drenge fra forskelle baggrunde med på lejren, der blev startskud til drenge-spejderbevægelsen, som officielt blev stiftet året efter i 1908.
I anledning af 100-årsjubilæet vil de danske KFUM-spejdere gentage spejderlejren til sommer med samme deltagerantal og samme program som på den oprindelige lejr i 1907. Og forholdene bliver ligeså primitive som på Brownsea Island, dvs. ingen elektricitet, toiletter eller rindende vand. Og naturligvis ingen mobiltelefoner.
KFUM-spejderne søger derfor 10 drenge fra Østdanmark og 10 drenge fra Vestdanmark, som har lyst til at opleve, hvordan det hele begyndte. Jubilæumslejren finder sted den 14.-21. juli ved Houens Odde ved Kolding.
– Vi er pionererne i ødemarken, hvor ingen hvid man før har været – ekspeditionen vil vare otte dage, og i den tid er vi væk fra civilisationen og er helt overladt til os selv, hedder det i oplægget til lejren.
KP