Kvinder skriver historie i Norsk Indre Mission

NORGE – For første gang i historien er tre kvinder blevet opstillet til bestyrelsen i Indremisjonsforbundet i Norge. Organisationen fastholder dog, at det fortsat kun er mænd, der kan være åndelige ledere.Oddny Oterhals Førde (60), Aukra, Marit Mulelid (49), Bergen og Grete Snildalsli (44), Trondheim er de første kvinder nogen sinde, som er blevet nomineret til valg af ny bestyrelse i Indremisjonsforbundet i Norge. Det er så op til generalforsamlingen i Stavanger d. 26.-29. juni i år, om nogen af dem bliver valgt som bestyrelsesmedlemmer.
Det var Indremisjonsforbundets seneste generalforsamling i 2005, som vedtog en vedtægtsændring, der åbner for at kvinder kan vælges ind i bestyrelsen – organisationens øverste organ for sager af praktisk-administrativ karakter. Organisationen holder dog fast ved tjenestedelingsprincippet, som indebærer, at det åndelige hyrdeansvar er forbeholdt mænd.
– KPK