Pave: EU bør anerkende kristendommens rolle i Europa

VATIKANET – Pave Benedikt XVI går foran i koret af kristne kirkeledere, der opfordrer EU til at anerkende Europas kristne rødder.Forskellige kirkeledere rundt omkring i Europa har markeret 50-året for EU’s oprettelse ved at slå til lyd for, at Unionen i den kommende forfatning skal anerkende kristendommens rolle i det europæiske kontinents udvikling.
– Kristendommen har bidraget til at opbygge Europas historiske, moralske og kulturelle værdier. Værdier, som er en del af kontinentets sjæl, sagde Pave Benedikt XVI til de delegerede ved en kongres i Rom i forrige uge.
Udtalelsen kom som en reaktion på Berlin-erklæringen, som de europæiske politiske ledere havde vedtaget under det senste topmøde i Berlin. En erklæring, som efter Pavens opfattelse næsten som en selvfølge manglede en henvisning til den kristne tro.
– Det er ikke en overraskelse, at det nuværende Europa, på trods af dets ønsker om at være et værdibaseret fællesskab, mere og mere synes at udfordre eksistensen af universelle og aboslutte værdier, sagde Paven ifølge nyhedsbureauet ENI.
-mibo