Mister hotelmonopol

Hotelkæden Scandic Hotels fjerner Gideonitternes bibler fra hotelværelserne.Det er ikke længere en selvfølge, at der ligger en bibel eller et Nyt Testamente fra den internationale bibelorganisation Gideonitterne i en skuffe på danske hotelværelser. Da Nyhedsavisen for et par måneder siden spurgte nogle danske hoteller om årsagen til, at der lå bibler på hotelværelserne, kunne hotellerne ikke svare på det. Sådan havde det bare altid været. Men det er lavet om nu.
Koran, Tanak og Bibel
Den internationale hotelkæde Scandic Hotels har nu besluttet at fjerne biblerne fra hotelværelserne. Fremover vil man i stedet kunne finde et lille religionsbibliotek ved hver reception, hvor gæsterne kan låne Bibel, Koran, Tanak og anden religiøst litteratur.
– Der kommer gæster fra alle mulige religioner. Derfor har vi standardiseret kontrollen og forbedret servicen, siger Jørgen Peter Bergkvist fra Sverige til Udfordringen. Han er direktør for bæredygtigheden for Scandic Hotels. Allerede i år vil hotellerne blive udstyret med de nye religionsbiblioteker.

Skuffede bibeluddelere

Meddelelsen vækker bestemt ikke glæde hos Gideonitterne, som siden 1969 årligt har uddelt 50.000 bibler til skoler, fængsler og hospitaler på tre sprog.
– Vi har masser af vidnesbyrd fra folk, der har fået forandret deres liv, fordi vore bibler ligger på hotelværelserne, siger formanden for Gideonitterne i Danmark, Bjarne Lausten fra Esbjerg.
– Vi vil ikke sammenligne Bibelen med anden religiøs litteratur. Tidligere var Scandic Hotels den hotelkæde, der var mest begejstrede for biblerne. De ringede til os, når de åbnede nye hoteller. Men vi vil stadig tilbyde biblerne på hotelværelserne, siger den skuffede formand.
– Vi har ikke haft dårlige oplevelser, men har et rigtig positivt forhold til Gideonitterne. Det håber vi fortsætter, slutter Jørgen Peter Bergkvist fra Scandic Hotels.