En bombe- sikker verden

Ding dong. ”Vi må desværre oplyse, at al togdrift er indstillet på grund af bombealarm på Havdrup Station”. DSB’s små overraskelser. Jeg satte mig på en bænk på perronen og kom i tanke om bornholmeren, som samme uge for sjov havde sagt til personalet i sikkerhedskontrollen i en skotsk lufthavn, at han var terrorist, og at han havde knive med i sin baggage. Bøde: £500.
Jeg forstår godt, at han ikke kunne lade være. Det er lidt som at blive bedt om ikke at tænke på en lyserød elefant. Hvad gør man? Man kan ikke få elefanten ud af hovedet. Vi mennesker er naturligt draget mod det forbudte.
Jeg havde også selv lidt sjov i lufthavnen i San Francisco i fjor, da jeg ville besøge Schwarzenegger Land. Sikkerhedsvagten begyndte at spørge om mine aktiviteter i USA, og jeg troede han hyggesnakkede, mens computeren bearbejdede mit pas, så jeg svarede bare: ”Sove!”, mens jeg grinede og lagde mit hoved ned på disken.
Hans ansigt stivnede, jeg forsøgte med et par jokes om Danish pastry og Great danes-hunde, men intet hjalp, før jeg stod med hænderne nede i fingeraftrykblækket og kiggede ind i et kamera.
Men ind i det forjættede land kom jeg da til sidst.
Jeg kan godt forstå USA’s nervøse opførsel. Det er ikke let at være en supermagt, og det er ikke utænkeligt, at Kina eller EU overtager den rolle engang i fremtiden, og til den tid opfører vi os måske på samme måde. Alle kan jo huske, hvor de befandt sig den 11. september 2001 – den dag hvor verden delte sig i to lejre. Jeg var selv i World Trade Center den 6. september 2001, i Det Hvide Hus den 8. september, og jeg forlod landet den 10. september.
Så selvom ulykkerne kunne se ud, som om de nærmer sig med hastige skridt, er det vigtigt ikke lade sig lamme af frygt, men fortsat at fokusere på det gode i mennesket.