Ny bog: Bekræfter Einsteins tro

Einstein hadede, ifølge ny bog, når han blev taget til indtægt for ateistiske synspunkter.Ny bog fremhæver, at selv om Einstein ikke så sig som kristen, så anerkendte han eksistensen af en almægtig Gud.

– Der er folk, der siger, at Gud ikke findes. Men det, der gør mig virkelig vred, er, at de tager mig til indtægt for disse synspunkter, sagde atomfysikeren Albert Einstein ifølge den nye biografi af Walter Isaacson.

Bogen ”Einstein – his life and universe” af Walter Isaacson er netop kommet på gaden i USA. Det er en biografi over den kendte fysikers liv, som også tager spørgsmålet om Einsteins tro op.
Bogen beretter, at Einstien, da han havde passeret de 50 år, begyndte at udtrykke sin tro på en skabende Gud i sine skrifter. Ifølge Isaacson havde Einstein ”en fast tro på en ’Gud, der åbenbarer sig selv i den harmoni, som er i alt, der eksisterer’.”

Misbrugt af ateister

Samtidig fortæller bogens forfatter, at fysikeren tog skarpt afstand fra ateister, som brugte hans videnskab til at modbevise eksistensen af Gud.
– Der er folk, der siger, at Gud ikke findes. Men det, der gør mig virkelig vred, er, at de tager mig til indtægt for disse synspunkter, sagde Einstein til en ven ifølge biografien.
I et senere brev skrev han: ”De fanatiske ateister er som slaver, som stadig føler vægten af deres lænker, som de har kæmpet hårdt for at smide. De er skabninger, som – i deres aversioner mod traditionelle religioner som ’opium for folket’ – ikke kan høre sfærernes musik.”
Einstein betegnes ikke som kristen, men han var overbevist om Jesu eksistens: – Ingen kan læse evangelierne uden at føle Jesu konkrete tilstedeværelse. Hans personlighed pulserer i hvert eneste ord. En myte kan ikke være fyldt med så meget liv, sagde Einstein.