Dansk Præst:
Stort at fejre påske i Jerusalem

Den danske præst i Jerusalem, Hans-Ole Bækgaard, er lige begejstret hvert år over at få lov til at fejre Jesu opstandelse på stedet, hvor Jesus overvandt død og grav.ISRAEL – Det er stort at samles på fælles sproglig grund til skandinavisk gudstjeneste i Jerusalem for at fejre Kristi opstandelse, siger Hans-Ole Bækgaard, som er dansk præst i Jerusalem.

Hans-Ole Bækgaard

I år skal han lede den skandinaviske gudstjeneste i Gravhaven klokken 11 påskemorgen. Taler er Terje Bakke fra Den Norske Israelsmisjonen.
– Sidste år var der 475 til gudstjenesten i Gravhaven. Jeg håber, at der kommer 400 til 500 deltagere i år, siger Bækgaard.

Samler 2000
evangeliske kristne

Gordons Golgata, som Gravhaven også kaldes, er et samlingspunkt for mange evangeliske kristne, som besøger Jerusalem.
Sidste år kom der ca. 2000 til de fire gudstjenester påskemorgen. Men hele året kommer folk til haven for at se det, mange mener, er Jesu tomme grav.

Den tomme
grav tiltrækker

– Det er nu, mange mennesker besøger Gravhaven. I februar-marts har vi haft op til 1500 besøgende på en dag, oplyser generalsekretær Peter G.L. Wells i The Garden Tomb Association til Udfordringen.
Han skal lede de to første engelsksprogede gudstjenester klokken 06.30 og 09.30. Taler er Wallace P. Benn, som er biskop af Lewes i East Sussex i England. Han er ofte anvendt som taler i evangeliske sammenhænge.