Der bygges hospicer som aldrig før

65 nye hospice-pladser er på vej – men der er behov for mange flere, lød det fra Tove Videbæk ved Hospice Forum Danmark’s 5. ordinære generalforsamling lørdag d. 12. maj.

Tove Videbæk

– Aldrig tidligere er der inden for et år etableret så mange nye hospice-pladser i Danmark. De 5 nye regionsråd har i alt godkendt 65 nye hospice-pladser, sagde formand Tove Videbæk til deltagerne, der var læger, sygeplejersker, frivillig-koordinatorer, frivillige, støtteforeninger m.fl.
Tove Videbæk oplyste, at antallet af hospice-pladser inden for en overskuelig fremtid vil være 190. Det er ganske vist langt fra de 257 pladser, som Folketinget for 3 år siden dokumenterede behov for. Men der er i dag et folkeligt pres på, så de nødvendige pladser bliver forhåbentligt meget snart etableret.
Schwartz