DR i økonomisk stormvejr – enkel løsning er selvbetaling

Danmarks Radio’s ledelse har meldt ud, at der skal spares på programmerne. Men det kan løses med værdien af en biografbillet.

Bjarne Dueholm

DR’s bestyrelse har godkendt de store nedskæringer. Derfor er der fremover ikke store sportsbegivenheder på DR 1, og radioprogrammer på P1 bliver sløjfet.
Kulturministeren udtaler, at DR stadig kan overholde sin public service-forpligtelse, selv om det for alle andre er svært at se hvordan, med den beskæring der sker på hele det programmæssige område.
Landstyrelsesmedlem af KLF, Kirke & Medier, Bjarne Dueholm, har fundet en enkelt løsning:
– Der er ca. 2.322.000 licensbetalere, og hvis alle betaler, hvad der svarer til en biografbillet, ca. 80 kr., vil det give kr. 185.8 millioner kr. Det er næsten det beløb, der skal spares på programområdet, og så kan vi i et helt år få de store sportsbegivenheder, dansk drama, aktualitet og debat, oplysning og kultur, siger han og opfordrer brugerne af DR til at stå sammen og opfordre politikerne til at hæve licensen med ovennævnte beløb.
Dette her område har ikke noget som helst med skat at gøre, så argumentet med, at vi har skattestop og derfor ikke kan hæve licensen, har ikke noget med dette her at gøre, siger Bjarne Dueholm.
– Kulturministeren må hurtigst muligt ud af starthullerne og få iværksat, at licensbetalerne betaler 80 kr. mere pr. år, så vi alle fortsat kan få glæde af de forskellige områder, der nu skal fjernes fra programfladen, slutter han.
-nord