Kærligheden giver nyt liv

Farverig og åbenhjertig roman om livet og kærligheden i en præstegård.Mange har sikkert overvejet, hvad der foregår inde i præstegården, når der ikke er nogen til at holde øje med præsten. Kirsten Schmidts roman Pastor Janssons fristelser fortæller med humor og overraskende ærlighed om livet bag præstegårdens vægge.Sarah Jansson er præst i et lille sjællandsk sogn. Hendes mand er død, og hendes to børn er flyttet hjemmefra, så hun bor alene i den store kolde præstegård, mens hun langsomt synker ned i ensomhed og selvmedlidenhed. Hendes eneste trøst er to kattekillinger og Harry Potter.
Men en dag bliver en ung og smuk graver ansat, og han vinder hurtigt hendes hjerte. Naturligvis kan præsten ikke tillade sig at have en ti år yngre elsker, så deres forhold er ikke uden problemer, men den største forhindring er i virkeligheden Sarahs egne forventninger til sig selv og sit præsteembede.

Kritik af forstokkede
synspunkter og sladder

Kirsten Schmidt giver en farverig og åbenhjertig beskrivelse af vanskelighederne ved at være kvindelig præst i et konservativt landsbysogn og om de uundgåelige konflikter mellem præst og menighedsråd, men hun fortæller også om glæderne og de mange små sjove oplevelser, der følger med. Man kan ikke lade være med at tænke, at hun trækker på sine egne erfaringer som sognepræst på Orø. Bogen er en kritik af forstokkede synspunkter og sladder, men den er også en opfordring til at springe ud i forelskelsen uden at tænke på konsekvenserne og at lade kærligheden nedbryde alle reglerne og de facader, vi bygger op omkring os selv; Gud ønsker, at vi skal udnytte de muligheder, vi møder i livet, og ofte ved han bedre end vi selv, hvad vi har brug for.
Pastor Janssons fristelser er en roman fyldt med glæde og kærlighed, og den vil gerne bringe lidt flere påskeliljer, lærker og solskinsdage ind i det grå og kedelige hverdagsliv. Læs den med et smil på læben og lad dig inspirere.

Kirsten Schmidt: Pastor Janssons fristelser
192 sider • 248 kr. • Unitas