En ægte western med et kristent budskab

Tabita Maria Hansen fører os tilbage til 1800-tallets Texas med en kærlig fortælling om, hvordan den splittede Donovan-familie genfinder hinanden og Gud.Familiefaderen Jonah Dono-van har ødelagt sit forhold til sin familie på grund af en overvældende kærlighed til penge, men datteren Liberty rejser fra Boston tilbage til sin bedstemor i Texas for at genfinde sin barndomskæreste og det simple kristne liv, hun savner. Det er ikke nemt at genoptage et liv på landet med heste, køer, cowboys og landsbysladder, men kærligheden til menneskene omkring hende giver hende mod til at holde ud.
Gennem beskrivelsen af Libertys liv får vi et indblik i landsbylivets sorger, glæder og intriger, vi møder mange forskellige personligheder og får en meget direkte beskrivelse af personernes trosliv; hvordan de unge mennesker i landsbyen lader Gud vejlede sig til et ægte kærlighedsliv og trofast ægteskab, og hvordan de mennesker, der er kommet bort fra Gud, efterhånden finder tilbage.
Det er en inspirerende bog om tro, håb og kærlighed, men desværre formår Tabita Maria Hansen ikke at beskrive disse personers tanker og følelser på en overbevisende måde. Det virker ikke autentisk, når det moderne kristne sprog og en moderne samfundsopfattelse føres tilbage til et 1800-tals samfund.
Det gør det ikke bedre, at bogen er skrevet på et ret mangelfuldt engelsk og bærer præg af at være udgivet uden nogen form for korrekturlæsning. Det er synd, at et godt kristent budskab om, hvor vigtigt det er at have Gud med i sin hverdag og at lytte til Gud, når han taler til os, skal forsvinde i en bog, der virker, som om den er blevet udgivet, før den var helt færdig.

Tabita Maria Hansen:
Faith Hope and Love
353 sider
Lifebox