Kirkedage bryder grænser

Danske Kirkedage, som kun finder sted hvert tredje år og omfatter mange kirker, kirkesamfund og organisationer, foregår i Haderslev i Kristi himmelfarts-ferien.Danske Kirkedage 2007 åbner sidst på eftermiddagen torsdag den 17. maj på Haderslev Idrætscenter og løber fra 17. – 20. maj.

Kirkedagene er et mødested for mange forskellige kirker

Der er registreret over 1.300 tilmeldte til den 14. udgave af Danske Kirkedage siden de første i 1968. Man forventer 2.000 deltagere over fire dage.

Kristendomsfestival

– Danske Kirkedage er et samarbejde mellem Folkekirken, Katolsk Kirke og en lang række frikirker og kirkelige organisationer – i regi af Danske Kirkers Råd. Formålet er at arrangere en kristendomsfestival over flere dage, fortæller sognepræst Jens Christian Bach Iversen fra arrangementskomitéen.
Der er et stort anlagt program, og det kan hentes i kirker landet over eller ses på Kirkedagenes hjemmeside.

Åbner torsdag

Kirkedagene åbner med en festgudstjeneste torsdag i Idrætscenterets opvisningshal. Der er præster fra flere lande og i mange dragter i procession, der er børne- og ungdomskor fra Haderslev Stift, dans og prædikendialog og meget andet.
Samme aften fortsætter åbningen med taler, koncerter, drama m.v. Kirkedagenes protektor, prinsesse Benedikte, deltager i hele åbningsdagen. Kirkeminister Bertel Haarder taler på åbningsaftenen.
Der er et overflødelighedshorn af foredrag og gudstjenester, kunst og værksteder, koncerter og film – for alle aldre – samt ”Mulighedernes Marked”, hvor organisationer og foreninger præsenterer sig for deltagere og besøgende.