Kutless Live from Portland

”Live from Portland” er Kutless’ fjerde album. Bandet blev dannet i 2001, og i 2002 var de det mest sælgende, nye rock-band. Og det er så her, jeg står af, for det forstår jeg simpelthen ikke. Enten er det, fordi de kommer fra USA, og at alt kan sælges derovre – eller også er det, fordi de har haft en rigtig dygtig producer.
For efter min bedste overbevisning kunne forsangeren Jon Micah Sumrall finde mange ting, han ville være bedre til end at synge.
Hans stemme er fuldstændig uden klang, og han lukker af, hver gang han skal op på de høje toner. Derudover har han meget svært ved at finde sin støtte (mavemusklerne) og holde tonerne. Da jeg sad og forberedte mig til denne anmeldelse, faldt jeg over en live(!)-optagelse af bandet, på nettet. På live-cd’en har han indimellem nogle gode steder, men ”real live” går det helt galt…
Jeg synes også, at der mangler harmoni mellem sang og musik; bandet lytter simpelthen ikke nok til hinanden – men igen, det kan være svært, når der ikke er en stærk vokal.
Alt i alt ikke en plade, jeg vil spilde ret meget mere af min tid på.
Annika