Spændende pigebog om slavehandel

Den tredje bog i Sarah-serien fra LogosMedia er udkommet. Wanda Lutrell har skrevet 176 spændende sider for alle på 9-10-år og opefter. Hun er en glimrende fortæller med noget på hjerte.Pigen Sarah lever midt i slavernes kampe for rettigheder sidst i 1700-tallet. Hun er flyttet op til sin tante og onkel, fordi hun skulle studere. Her får hun vennen, Markus, og de oplever en masse sammen.
Bogen er lærerig, engagerende og spændende, fordi der sker så mange ting.
Der foregår andet end krig i Virginias hovedstad, Williamsburg. Noget mærkeligt. Og Sarah er fast besluttet på at finde ud af, hvad det er. Hun har i den sidste tid forsøgt på ikke at være så stædig og selvrådig og i stedet lytte lidt mere til andre. Men hendes nysgerrighed løber af med hende, og nok en gang befinder hun sig midt i begivenhedernes centrum.
Sarah opdager, at hendes onkel Ethan og Markus er med i en forening, der kæmper mod slavehandelen Williamsburg. Det er den kamp, bogen handler om.
Sarah er skabt nysgerrig, og vil gerne prøve at hjælpe dem. Men hendes onkel siger, hun skal lade være med at tænke på det. Men hun er alt for nysgerrig og gør det alligevel.
Selvom halvdelen af Williamsburgs befolkning var sorte, blev byen aldrig betydningsfuld i slavehandlen. Men uden for byen ulmede Frihedskrigen, der endte i den forfærdelige borgerkrig i USA (1860-1865). Den gode onkel Ethan er spion under krigen, men bliver taget til fange, og ender i engelsk fængsel.
Den onde slavehandler Burwick jagter en af sine tidligere slaver – Markus’ kone Dulcie, selvom hun var sat fri af guvernøren. Slaverne gør oprør, og pludselig befinder Sarah sig midt i en ny krig.
Bogen er nem at læse med små afsnit, der ikke springer i tid, men går fra november til jul samme år. Man skal lige kunne vænne sig til engelske stednavne – og derfor er det bedst at have startet med engelsk i skolen, inden man begynder på bogen.
Den er ret spændende, og der er et hele tiden fokus på bøn i bogen. F.eks. når der sker noget farligt.
Jeg glæder mig til at nr. 4 i Sarah-serien kommer.
Anmeldt af
Edith Engelbrekt Nordborg (9 år)

Wanda Lutrell:
Hemmeligheder i Williamsburg
– Sarah 3
176 sider
148 kr.
LogosMedia