Til livets fest

Den største og glædeligste fest, der kan holdes på denne jord, må være bryllupsfesten. Mange digtere og komponister har forståeligt nok forsøgt at sætte ord og toner på denne livsfest.På en ny cd kan man høre nogle af de salmer, der er skrevet til begivenheden, og andre, som bliver brugt til anledningen. Tyve er det blevet til, og ikke alle virker lige oplagte til lejligheden, hvilket da også indrømmes i det medfølgende teksthæfte i forbindelse med „Den store mester kommer“. Noterne til de 20 salmer er skrevet af sognepræst ved Vor Frue Kirke i Aalborg, Grethe Holmriis. Men der er da gamle klassikere som „Kærlighed fra Gud“, „Det er så yndigt at følges ad“ og „Jert hus skal I bygge“ og en ny-klassiker som „I blev skabt som mand og kvinde“ med på cd’en.
Udførelsen af salmerne kan der næppe indvendes noget mod. Det er det flere gange prisbelønnede, danske kammerkor, Camerata, der synger salmerne, nænsomt arrangeret af komponisten Henrik Metz. Koret gør det som ventet godt. Klangen er flot, hvilket nok også er produceren og lydmanden Torsten Jessens fortjeneste. Skulle man komme med et lille hjertesuk, må det være, at det ikke er så let at høre, at der synges til glædesfest …
Det siges, at den 7. i næste måned bliver Store Bryllupsdag. Inspiration til, hvad der skal synges, kan hentes her.
NJV

Danske Bryllupssalmer • 64 min. • 149 kr.
Micropascal / Bibelselskabets Boghandel