Undervejs mod Golgata

„Den tredje nattevagt“ er en ny spændende roman af Bodie og Brock Thoene.I en ny spændende roman af forfatterægteparret Bodie & Brock Thoene følger vi Jeshua. Han nærmer sig begivenhederne på Golgatha, mens folk omkring spørger: Hvem er han? Er han den, vi venter? Er han profeten? Er han Elias, Johannes døberen eller skulle han være Messias? Nogle steder går man stille med sine spørgsmål, mens andre stiller det højlydt. Hvem er han?Spørgsmålet lyder fra mange forskellige mennesker i mange forskellige livssituationer i et land med en stærk Messiasforventning – og vi følger helt almindelige mennesker i deres hverdag med deres spørgsmål. Vi møder den frafaldne Alexander, hvis kone er død og hans dæmonbesatte, døve og stumme dreng, står spørgende overfor sin livssituation. Hvorfra skal hans hjælp komme? Vi møder Zahav, rabbinerens ugifte datter, som er ramt af et mærke i ansigtet, og som ikke forventer at kunne blive gift og få børn, og som lider under det. Også hun spørger, hvorfra skal min hjælp komme? Er profeten Messias, og kan han hjælpe mig? Der er den blinde Mannaen, som var offer for Herodes Antipas´s grusomhed. Han skulle være slået ihjel, men mistede ”bare” synet, da en lejemorder med en opvarmet kniv ødelagde hans øjne. Trods Manaens rigdom spørger han, hvad er meningen med livet nu? Hvorfor fik jeg ikke lov til at dø? Er der håb for mig? ”Det forbudte navn var på alles læber”.
I en række krydsklip mellem disse og en række andre mennesker og så lejren med de 12 og de 70, der er sammen med Jeshua, føres vi gennem en meget spændende og velskrevet roman, der viser, at Jeshua er ”den, der er ventet”, at han er Guds søn, og miraklerne følger ham, også omkring de mennesker, vi møder i byerne i Gallilæa.
Der er meget stærke beskrivelser af, hvordan Jesus midt i folkeskaren møder det enkelte menneske med udelt opmærksomhed. ”To hundrede mennesker var klumpet sammen; alligevel var det for hende, som om han ikke så andre end Zahav.

Bibelhistorien bliver levende

Gennem skildringerne af en række mennesker, blandt dem også flere, som vi kender fra Bibelen, lærer vi en masse om jødisk hverdagsliv og jødiske traditioner og fester på Jesu tid. Bibelhistorien bliver levende omkring os. Få linier om nogle mennesker i Bibelen bliver levende skildringer af nogle menneskeskæbner og deres møde med Jeshua, der forandre deres livssituation.
Bogen skal ses i sammenhæng med Det første lys (2005) og Den anden berøring. Gennem disse to bøger og nu Den tredje nattevagt nærmer vi os Golgatha og mon ikke, der kommer et fjerde bind, hvor vi er med på Golgatha og i dagene omkring opstandelsen?
Der findes i dag mange i Danmark, der ser frem til hver ny udgivelse af Thoenes bøger på dansk , nu 26 ialt, alle kommet på Lohses Forlag. De kan også glæde sig til at gå i kast med Den tredje nattevagt.

Bodie & Broch Thoene:
Den tredje nattevagt
508 sider • 299,95 kr.
Lohse