Frelsens Hær inviterer 3.000 familier på udflugt

Takket være en stor bevilling kan Frelsens Hær denne sommer invitere 3.000 socialt svage familier på ferie eller udflugter.De første 430 børn og voksne var 2. juni i Fårup Sommerland i Vendsyssel og i Joboland på Bornholm.
Og den 8. og 29. september regner pressechef Lars Lydholm med, at ca. 6.000 personer skal på udflugt i Legoland og BonBonLand.
Frelsens Hær har i mange år sendt socialt svage familier på sommerlejre. De fleste af lejrene er for enlige mødre med børn. Men i år holdes for første gang også en lejr for fædre med børn.

På Trinity

– Alle får en udflugt, siger Lars Lydholm, Frelsens Hær.

Den ene af Frelsens Hærs mor-barn lejre holdes på Hotel Trinity, som har stillet sig gratis til rådighed for i alt 40 familier. For mange er det første gang, at de prøver at bo på hotel.
– Men der er langt flere end 40 familier, der har brug for at komme på Frelsens Hærs lejre, fortæller Lars Lydholm.
– For første gang kunne vi sidste år give julehjælp til 6.000 familier. I den forbindelse blev der uddelt spørgeskemaer, hvor modtagerne kunne krydse af, hvis de gerne ville med på en af Frelsens Hærs sommerlejre.
Det resulterede i en liste med over 3.000 familier, fortæller Lars Lydholm.
– Men takket være en bevilling på 1,5 millioner kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond kan vi i år invitere samtlige familier på sommerudflugt.
De familier, som ikke kunne komme på lejre, får i hvert fald tilbuddet om at komme med på en udflugt.
Så når den enlige mors lille Ole kommer tilbage i skolen, så kan han også fortælle, at han har oplevet noget i ferien.

Fokus på sund
kost og motion

På Frelsens Hærs lejre er der speciel fokus på sund kost og motion. Mange socialt dårligt stillede familier har problemer med overvægt og dårlige kostvaner.
Derfor er der også diætister på besøg på Frelsens Hærs lejre i år.
Tabita/Henri

Årets oplevelse for en familie

Børnene talte dagene til årets udflugt til Fårup Sommerland.

– Vi har talt ned dag for dag for at forklare børnene, hvornår vi skulle til Fårup Sommerland, fortæller Vivi Christensen til Frelsens Hærs blad. Hun har mand og to børn med. De var også med sidste år på en Frelsens Hær-udflugt til Legoland.
– Den tur levede vi højt på hele sommeren, fortæller Vivi.
– Det er dejligt at komme ud og møde andre mennesker, og børnene møder andre børn, siger Vivi. Den ene dreng har en psykisk sygdom, og det betyder, at nogle af de gamle venner har trukket sig.
Hun er på kontanthjælp, og manden er i fleksjob, men hun var i risiko for at miste kontanthjælpen, fordi hun ikke opfyldte kravet i den nye regel om mindst 150 timers arbejde inden for det seneste år. Hun havde kun haft omkring 80 timer.
– Det gav kroniske mavesmerter i et halvt år, mens vi gik og ventede på, hvad det endte med. Det tog hårdt på kræfterne, og vi var også ved at overveje at blive skilt, hvis det var endt med, at jeg havde mistet kontanthjælpen. Men vi ønsker at stå sammen, og heldigvis bevarede jeg kontanthjælpen i denne omgang, siger Vivi.
En anden deltager fortæller, at han er på sygedagpenge efter en blodprop i hjertet, og hans kæreste er i gang med en uddannelse og får SU, og derfor rækker pengene ikke så langt for familien, der har tre børn.
Bent Dahl/FH


Artiklen fortsætter efter annoncen: