Kirke genåbnet efter 10 års politi-lukning

NIGERIA – Efter at kirken blev lukket af politiet for 10 år siden, kan den lutherske menighed i byen Jos i Nordnigeria igen fejre gudstjeneste i deres egen store kirke.Søndag den 29. juli var omkring 500 mennesker til gudstjeneste i den genåbnede lutherske kirke i Jos.
– Det var en festlig og lang gudstjeneste, som blev ledet af distriktspræsten i Jos, pastor Elkanah Danlami Samuel. Der var både barnedåb og altergang, fortæller Pia og Kristian Skovmose, som deltog i gudstjenesten.
I 1996 blev kirken ellers lukket af politiet lige før en søndagsgudstjeneste, fordi en udbrydergruppe i kirken ville have ret til at bruge kirken. Det førte til så meget ballade, at politiet greb ind og sømmede døren godt og grundigt til. Siden har kirken været lukket, oplyser Sudanmissionen.
Der har været spekulationer om, hvordan det ville gå, når kirken igen blev åbnet. Udbrydergruppen har dog uden resultat klaget til politikommissæren.
-mibo