Kristne budskaber ikke velkomne i Bundesligaen

TYSKLAND – Fremover vil fodboldspillere i den tyske Bundesliga få bøder, hvis de løfter op i holdtrøjen og viser en t-shirts med teksten ”Jesus elsker dig”.

Den brasilianske bundesliga-spiller Ze Roberto er ikke bange for at bekende sin kristne tro på fodboldbanen.

I Tyskland er det ikke en sjældenhed, at kristne fodboldspillere benytter anledningen efter en scoring eller ved kampens slutning til at smide holdblusen og vise en trøje med et klart kristent budskab.
Det er især de brasilianske spillere i Bundesligaen, Cacau fra Stuttgart, Ze Robert og Lucio fra Bayern Munchen, der er kendt for denne optræden.
Men nu har det tyske fodbold forbund DFB valgt at indføre et skærpet fokus på et nyt regelsæt fra FIFA, som skal bremse religiøse ytringer i forbindelse med fodbold på højt plan, oplyser nyhedsbureauet Idea.
Det er dog uvist, hvordan forbundet vil reagere overfor spillere som blandt andet bulgareren Blagoy Georgiev. Den ortodokse troende, der spiller for nyoprykkerne fra Duisburg, har navnet ”Jesus” tatoveret på sin underarm og hænder.
-mibo