Potter-serien slutter med paralleller til evangeliet

Den sidste roman om Harry Potter har en slutning med klare paralleller til Jesu død.Historierne om Harry Potter og hans kamp mod den onde troldmand Lord Voldemort er af mange kristne blevet beskrevet som okkulte, og man har advaret imod dem.

Sidsel Ransborg har læst alle Potter-bøgerne.

Men Udfordringens praktikant Sidsel Ransborg, som har læst alle Harry Potter-bøgerne, har læst den sidste bog i serien – som netop er udkommet på engelsk.
Og hun fortæller om en overraskende slutning:

Glimt af Gud

(Eventuelle Potter-læsere, der ikke har læst den sidste bog, bør ikke læse videre, medmindre de ønsker at kende slutningen på forhånd!)

– Hen imod slutningen af bogen finder Harry ud af, at han i sig har en del af den onde Voldemorts sjæl.
Så længe denne del stadig eksisterer, vil den onde troldmand ikke kunne overvindes.Harry må erkende, at den eneste måde at tilintetgøre delen af Voldemorts sjæl, er selv at dø sammen med den. Harry stiller sig derfor, som et villigt offer, ansigt til ansigt med Voldemort. Uden at gøre nogen modstand lader han sig myrde.
Efter at Harry er blevet ramt af en dødbringende trylleformular befinder han sig pludselig i et stort lyst rum.
Sammen med ham er hans afdøde lærermester Professor Dumbledore. Dumbledore har igennem hele serien været en slags alvidende faderfigur for Harry, og det var Dumbledores plan, Harry fulgte hele vejen ind i døden.
Mens lærlingen og mesteren taler, bliver det klart, at de i virkeligheden befinder sig på en slags banegård. Dumbledore forklarer Harry, at fordi han er den udvalgte, og fordi han frivilligt gik i døden, kan han vælge at vende tilbage til den krigsramte verden og forsøge at overvinde Voldemort. Harry vender tilbage til livet, og det lykkes ham en gang for alle at udslette den ondeste troldmand, verden nogen sinde har set.

Paralleller til Golgata

Den sidste og syvende Potter bog er kun udkommet på engelsk. Filmatiseringerne er kun nået til nr. 5.

Denne slutning indeholder stærke paralleller til det, der skete på Golgata for knap 2000 år siden.
Jesus bar på hele verdens synd og måtte lade sig korsfæste og dø for at tilintetgøre synden. Jesus fulgte sin Faders plan ind i døden. Efter tre dage opstod Jesus fra døden, knuste dødens magt og satte verden fri.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ikke Narnia

Sidsel understreger, at serien om Harry Potter på ingen måde skal ses som en ny Narnia-serie, men det er da glædeligt, at den serie, som mange har frygtet og advaret imod, ender med at beskrive den eneste vej til sejr som en parallel til Jesu sejr over Det Onde, konstaterer Sidsel.
Henri.