Dåb i Køge Bugt

Karlslunde Strandkirke rykkede helt ned på strandenDåb på stranden og i havet er usædvanligt – for en folkekirke.

Sognepræst Peter Tingleff døbte 18-årige Kimmie i strandkanten af Køge Bugt, mens familier og venner fulgte med inde på stranden.

Men tirsdag den 4. september gennemførte Karlslunde Strandkirke en usædvanlig dåb i Køge Bugt. Biskop Jan Lindhardt havde givet tilladelse til at foretage en voksendåb på stranden af 18-årige Kimmie.
– Jeg er i godt 3 år kommet i Karlslunde Strandkirke, hvor jeg er med i én af lovsangsgrupperne. Samtidig har jeg et tilhørsforhold i den gruppe af unge, der mødes hver tirsdag aften i Strandkirkens hus for de unge – ”iForm-huset”.
Jeg blev ikke døbt som barn, men nu er jeg 18 og har valgt at blive døbt, for at bekræfte min tro på Gud. At det skulle være på stranden var en idé, jeg fik – måske fordi jeg godt kan lide at gøre noget, som er lidt ekstraordinært, også i andre situationer, fortæller Kimmie.
Dåben blev foretaget af sognepræst Peter Tingleff fra Karlslunde Strandkirke.
Med til dåben var familie samt venner fra gymnasiet og fra kirken – i alt omtrent 50 personer. Aftenen startede med velkomstdrink i iForm-huset på Karlslunde Mosevej 23, herefter fulgtes alle i samlet trop ned til stranden, hvor selve dåbshandlingen blev indhyllet i lovsang, bøn og et glas champagne til slut for at fejre Kimmie.
Schwartz