Hvem bliver de fire kristendemokrater?

Det er formentlig sidste chance for Kristendemokraterne, hvis de skal komme i folketinget igen. Men hvem bliver de 4-5 mandater, som partiet spås at få?De tidligere amtskredse er ændret efter de nye regioner, og Udfordringen kan nu med ret stor sandsynlighed forudsige, hvem af partiers kandidater, der har størst chancer.
Mandat nr. 1 vil falde i Vestjylland, og det vil gå til tidl. MF Tove Videbæk. Den meget aktive Per Holbo Rasmussen har dog en lille chance for at erobre det fra hende.
Mandat nr. 2 vil for første gang – på grund af den nye inddeling – falde i Sydjyllands Storkreds. Her er det sværere at forudsige vinderen.
Ruth Fibiger, som er opstillet af Vejle og Fredericia kredsene, har nok de bedste chancer, fordi hun er kvinde, tidl. har siddet i amtsrådet og er IM’er.
Blandt partiets 10 udvalgte topkandidater, som har modtaget en særlig skoling, er også Kolding-kredsenes Henning Bech Larsen. Han har et stort bagland i Blå Kors, Kr. Fagforening, Sudanmissionen og Oase.
Mandat nr. 3 vil falde i Københavns Storkreds, hvor partiets formand Bodil Kornbek er sikker på at blive valgt.
Mandat nr. 4 vil fald enten i Østjyllands eller Nordjyllands storkreds. Hvis det falder i Østjylland, går det til Bjarne Nederby Jessen. Han kan dog få konkurrence af journalist Anne Bjerregaard, som er KDUs kandidat, og har været med på den landsdækkende plakat-kampagne sammen med Bodil Kornbek og næstformand Mogens Nørgaard.
Sidstnævnte er den sikre vinder, hvis Nordjyllands Storkreds skulle få flere stemmer end Østjylland. Medmindre kvinderne i det nørrejydske da beslutter sig for at vælge byrådsmedlem Inge Ibsen Fomcenco, Aalborg, ind i stedet.
Henri.