Arabisk præst truet på livet

PALÆSTINA – En arabisk-evangelisk pastor har den 1. november forklaret de israelske myndigheder i Jerusalem, at han er blevet truet på livet af palæstinensiske embedsmænd i Ramallah.Pastor Isa Bajalia, 47, født i Birmingham Alabama i USA, forklarer, at han i de sidste to måneder er blevet truet af Fatah-folk fra Tanzim-militsen, som har forlangt 30.000 dollars, ca.155.000 kr., for ’at yde ham beskyttelse’.
I de sidste ti år har pastor Bajalia været præst for en gruppe på 30-35 evangeliske troende i Ramallah. Han har holdt søndagsgudstjenester og udført missionsarbejde blandt den hovedsageligt muslimske befolkning.
– Vi vil gøre det samme med dig, som Hamas gjorde ved Fatah i Gaza, har de palæstinensiske sikkerhedsfolk truet.
Jerusalem Post har omtalt sagen, og den 5. november har nære venner af pastor Bajalia udsendt en e-mail til alle i ’Messias-familien’ om at omfatte den evangeliske pastor i bøn.
– Efter at Bibelselskabets boghandel i Gaza blev sprængt i luften i sidste måned, og den 32-årige evangeliske kristne, Rhami Kheder Azzad, blev dræbt, bør truslerne tages alvorligt. Der må lægges pres på de palæstinensiske myndigheder ved at lade dem vide, at det internationale samfund følger Isa Bajalias skæbne, skriver Jerusalem Post.
Tabita