Julesang-tradition ved at uddø

NEW ZEALAND – Førhen blev julen altid skudt i gang af Frelsens Hær, der kørte rundt på en lastbil og spillede julesange.

Frelsens Hærs julemusik, som vi kender det fra Danmark.

– Da jeg var barn, gik julehøjtiden først rigtig i gang, når Frelsens Hærs orkester kørte rundt i kvarteret på ladet af en lastbil og spillede julesange, siger John McNeil, journalist på Challenge Weekly i New Zealand.
Den lokale afdeling af Frelsens Hær forklarer, at det først og fremmest skyldes skærpede sikkerhedsregler.
– Man kunne godt gøre det, og politiet ville nok ikke gribe ind, men myndighederne har advaret os, at hvis der sker en ulykke, så får vi store problemer, siger Peter Savage, der er ledende officer ved Frelsens Hær i Christchurch. Hans kollega fra byen Wellington giver dog den generelle musik-udvikling i kirkerne skylden.
– Mange kirker, der engang kunne rose sig af at have et blæseorkester, har det ikke længere. De har nu oftere en moderne lovsangsgruppe, som er meget sværere at få op på ladet af en lastbil, siger Rod Carey til ANS.
-mibo