Klaus & Thomas – og Louise

Sidste år udsendte de to unge sangere Klaus og Thomas Jensen deres første cd. Nu har de udsendt en cd med julesalmer – sammen med Louise Frøkjær-Jensen.I modsætning til de fleste unge mænd idag, kan Klaus og Thomas svinge sig op på de høje toner. Selv i den flotte julesalme ”O Hellige Nat”, klarer de at komme helt op i slutlinjen ”O Hellige Nat…”. (Det har vi andre ofte forgæves forsøgt under bruseren, så hatten af for det.)
Problemet for Klaus & Thomas er, at når man prøver kræfter med skønsang, så stilles der meget højere eller i hvert fald mere præcise krav hos lytteren, end hvis det handler om pop, rock og jazz – hvor enhver i princippet kan synge med sit eget skæve næb.
Men på grund af repertoiret og stilen sammenligner vi nemt de to unge stemmer med de store tenorers, som vi er forvænte med at lytte til.
Derfor bemærker man nemt de små skønhedspletter, som f.eks. når ordene vrænges lidt ellers synges nasalt.
Men bortset fra det er det jo pragtfuldt, at sådan et par unge mænd stiller sig op og synger af karsken bælg. Og de kan helt sikkert drive det langt, hvis de får mulighed for uddannelse og stemmetræning.
Louise Frøkjær-Jensen synger ganske vidunderligt rent og klart. Hun forstår også at lægge personlighed i – specielt i den herhjemme næsten ukendte svenske folkemelodi Bered en vej for Herren.
Af andre ”nyere” julesalmer kan man høre Den store stjerne, Hellige Nat, En stjerne skinner i nat, Kom alle kristne og Så stille ligger Betlehem.
Af de mere traditionelle julesalmer, som de også gør levende, er Dejlig er jorden, Kimer i klokker, Hør, hvor englesangen lyder, Julebudet, Hjerte, løft din glædes vinger, Julen har bragt og Mit hjerte altid vanker.
Henri Nissen