21 kirkeledere fængslet i Kina

KINA – 21 fremtrædende ledere fra husmenighedsbevægelsen er blevet idømt straffe på 15-24 måneders fængsling i en af Kinas berygtede arbejdslejre.De 21 kirkeledere blev fængslet den 7. december, da de var samlet til lederundervisning sammen med 249 andre ledere i Hedong-distriktet i Shandong.
Nogle af de 249 blev imidlertid løsladt efter at have betalt bøder og nogle få dages fængsel. Andre sad op til flere uger i fængsel, inden de blev løsladt.
De 21, hvoraf fire er kvinder, blev idømt ”genopdragelse gennem arbejde”, hvilket betyder 15-24 måneders fængsling i en af Kinas berygtede arbejdslejre. Det oplyser Chinese Aid Association (CAA). Organisationens talsmand, pastor Bob Fu, anmoder i en pressemeddelelse de kinesiske myndigheder til at løslade de uskyldige præster og advarer om de internationale reaktioner op til de olympiske lege.
– Det internationale samfund vil holde den kinesiske regering ansvarlig for den manglende forbedring af religionsfriheden op til olympiaden i Beijing her til sommer, siger Bob Fu.
-mibo