Robot skrev Bibelen af

TYSKLAND – En omprogrammeret industrirobot blev for nylig færdig med det omfattende projekt at afskrive hele Bibelen i Martin Luthers oversættelse fra 1500-tallet.

En omprogrammeret industrirobot var syv måneder om at afskrive Bibelen i hånden. Foto: Robotlab.de

Arbejdet tog hele syv måneder, men så havde robotten også afskrevet alle Bibelens 3,5 millioner tegn med gotisk håndskrift, nøjagtig som de munke, der sad rundt om i klostrene og afskrev Bibelen, inden bogtrykkerkunsten blev opfundet.
Afskriften har fundet sted på et museum i Karlsruhe, hvor det færdige resultat kan ses i form af en 900 meter lang papirrulle.
Det er tre tyske kunstnere, der har programmeret robotten, og kunstnerne er godt tilfredse med resultatet. De undrer sig blot over, at robotten stavede to af Bibelens ca. 800.000 ord forkert, oplyser robotlab.de
KP