Børnekirke fejrede fastelavn med asylbørn

Børnekirken Katsj i København inviterede 60 børn fra to asylcentre til fastelavnsfest.Humøret var højt, da børnekirken Katsj holdt fastelavnsfest for ca. 200 børn i Københavns Kulturcenters parkeringskælder.

Fastelavnsfesten var et kærkomment afbræk i asylbørnenes trivielle hverdag.

Heraf var 60 specielt inviterede børn fra asylcentrene Sandholmlejren og Kongelunden, som kom til festen sammen med 15 voksne.
For børnene betød det et kærkomment afbræk i en ellers ensformig og triviel hverdag i asylcentrene.
Det krævede en stor indsats at få lov til at tage børnene med til festen, men:
– Børnenes glæde gjorde, at vi følte, det var alle anstrengelserne værd, fortæller børnepræst Marianne Riis fra børnekirken Katsj, der var arrangør af fastelavnsfesten.

Uden for lejren for første gang

For en lille pige på fire år fra Sandholmlejren var det en helt særlig dag. Hendes mor fortalte den bevægende historie om, at pigen var født og opvokset i asylcentret, hvor hun bor sammen med sin mor, sin far og sin storebror på seks år.
Selv pigens børnehave ligger inden for Sandholmslejrens mure.
– Det betød, at fastelavnsfesten i Kulturcenteret var pigens første tur uden for lejren, og moren var så taknemmelig for, at hendes lille pige nu kunne se, at verden ikke kun består af flygtningelejre, fortæller Marianne Riis til magasinet domino.
Som speciel gæst til festen havde Katsj inviteret tryllekunstneren Mystiske Mr. Mox, og i de forskellige aktivitetsboder blev der bl.a. bagt vafler, lavet fastelavnsris, smadret porcelæn og leget diverse fastelavnslege.
/sl