Den perfekte gave…

Hvad giver man en teenager, som fylder 17 år? Vi stillede os selv det spørgsmål, da min lillebror fyldte år den 7. februar.Min første indskydelse var en ny t-shirt, strømper eller en cd, men ved nærmere eftertanke er det jo det, som teenagere har mest af, hvis de er drenge eller unge mænd. Derfor måtte vi være lidt mere fantasifulde, for vi ville jo gerne give ham en gave, som han virkelig kunne bruge…og som ikke endte som en velkendt teenage-løsning bagerst i skabet eller under sengen som støvsamler.
– Hvad med et gavekort til Netto? Det kan han i hvert fald bruge og få glæde af, sagde jeg til min mand.
Da jeg samme eftermiddag havde fyldt min indkøbskurv og nåede kassen i Netto, var jeg glad for, at den svære gaveløsning var blevet den lette…det troede jeg i hvert fald.
– Udsteder I gavekort? spurgte jeg pigen ved kassen. Hun smilede genert og sagde:
– Joh, det gør vi, men jeg kan ikke huske, hvordan man gør. Et øjeblik, så ringer jeg efter en kollega.
Helt i orden med mig.
Et øjeblik senere kom en anden pige, som friskt gav instruktioner, men det viste sig, at hun heller ikke kunne klare gavekortet. De kaldte på en tredje kollega, som de præsenterede som deres ”gavekort-ekspert”.
Køen bag mig var blevet væsentlig større, men okay, de gjorde jo deres bedste.
Desværre kunne hun heller ikke kode løsningen på et gavekort. Vi er nu nået op på tre Netto-piger bag kassen og chefen i røret for et gavekort. Kassepigen blev nødt til at ekspedere de andre kunder, og jeg var helt ked af, at jeg havde sat dem i sådan en forlegen situation, jeg troede jo, at de bare skulle ”bippe” kortet, og så kunne jeg gå hjem.
Chefen kunne heller ikke finde ud af at udstede gavekort, så de ringede til en søster-butik efter hjælp, men kollegaerne kunne heller ikke hjælpe. De undskyldte over for mig og ringede til en anden Netto-butik, og heldigvis var der én, som kunne guide dem gennem processen.
Jeg fik endelig gavekortet, takkede og kørte hjem.
Min lillebror blev heldigvis glad for gaven, og da han hørte historien om gavekortet, kunne han ikke lade være med at le. Måske der er flere, som skal overveje at give teenagere gavekort til Netto. De unge bliver så glade, og Nettos personale bliver så rutinerede, at de ikke glemmer, hvordan man udsteder gavekort…