Fakkeltog for præsten

Fastelavnssøndag om eftermiddagen gik 100 kirkegængere i Melby Sogn ved Frederiksværk i fakkeltog for deres præst, som de er glade for og gerne vil beholde.Den holdning har menighedsrådet ikke. De ser helst, at han rejser. Der er ganske enkelt tale om en kulturkamp mellem to fraktioner. På den ene side dem, der ligesom præsten ønsker et klart og tydeligt evangelisk budskab, på den anden side dem, der ønsker kirken som et kulturhus med kulturkristendom. De sidste har flertal i menighedsrådet og gør livet surt for sognepræst Olafur Olofsson, som for fem år siden blev valgt af et enigt menighedsråd, der har forfulgt ham stort set siden.
Melby Kirke fyldes søndag efter søndag, og mange har løst sognebånd og kommer trofast i kirken. Præsten har opbakning fra provst og biskop, men menighedsrådet vil ikke samarbejde med ham.

Chikane fra menighedsrådet

I fem uger har man tømt kirken og opfordret menigheden til at gå i kirke udensogns, fordi Nationalmuseet skal se nærmere på kirkens kalkmalerier forud for en større pleje af malerierne. Mindretallet i menighedsrådet, som støtter præsten, foreslog, at man holdt gudstjenesterne i sognegården, men den var lejet ud flere søndage. Det opleves af mange som chikane mod menigheden og præsten. Derfor det store fakkeltog.
Bjarne