Kirke under pres i Kazakhstan

KAZAKHSTAN – Kirkesamfundet Grace Presbyterian Church er udsat for en målrettet chikane, mener Forum 18.- Går det kazakhiske sikkerhedspoliti KNB målrettet efter at lukke det kristne kirkesamfund Grace Presbyterian Church?
Sådan spørger menneskerettighedsorganisationen Forum 18 i en rundsending i sidste uge. Organisationen, der oplyser om brud på internationale religionsfrihedsrettigheder, henviser til en 17 timer lang razzia mod Grace Presbyterian Church i byen Almaty den 25.-26. januar.
– De tjekkede alle og alle ting og konfiskerede alle computerne, fortæller Dmitri Kan fra kirkens hovedkontor i Karaganda til Forum 18.
Politiindsatsen kommer efter en 15-timer lang razzia mod kirkens afdeling i byen Karaganda i august. Og kirken rapporterer om øget afhøring af medlemmer på tværs af Kazakhstan.
Befolkningen i Kazakhstan er primært muslimer, men landet er kendt for en større religionsfrihed end de omkringliggende muslimske lande.
-mibo