Verdens kirker forenet i 2050

VERDEN – Står det til lederen af Kirkernes Verdensråd, Samuel Kobia, vil bestræbelserne på at forene verdens kirkesamfund bære frugt i midten af dette århundrede.

Samuel Kobia, generalsekretær i Kirkernes Verdensråd

I dag er mange kirkesamfund involveret i konflikter med hinanden. Men står det til lederen af Kirkernes Verdensråd, Samuel Kobia, skal det ikke være et billede, der får lov til at vedblive.
– Min vision for den økumeniske bevægelse er, at vi i midten af det 21. århundrede er nået til et niveau af enhed, hvor kristne, uanset hvilken kirkeretning de tilhører, kan bede og synge sammen og føle sig velkommen til at deltage i nadveren i hvilken kirke, det skulle være, siger Samuel Kobia i et interview til Vatikanets avis L’Osservatore Romano. Han henviser til, at det fx i Den Romersk-Katolske Kirke og Den Græsk-Ortodokse Kirke kun er egne medlemmer, der må deltage i nadveren.
-mibo