Chistodoulos er død

Den Græsk-Ortodokse Kirkes Ærkebiskop
GRÆKENLAND – Lederen af Den Græsk-Ortodokse Kirke, Ærkebiskop Christodoulos, døde den 28. januar.

Den græsk-ortodokse Ærkebiskop Christodoulos var blandt andet kendt for at give kirkens holdning til kende på EU-plan.

Han nåede at være ærkebiskop i næsten 10 år. Ærkebiskop Christodoulos døde den 28. januar i en alder af 69 år.
Christodoulos vil blandt andet blive husket for sin historiske invitation til den romersk-katolske pave Johannes Paul II og for at have udtalt sig i mange ting, som kirkesamfundet ikke tidligere havde udtrykt en officiel holdning til.
– Han anerkendte nødvendigheden af, at kirken har en holdning til ting, som har betydning for hele det europæiske kontinent, og påpegede vigtigheden af, at kirkens stemme bliver hørt af de europæiske institutioner, sagde generalsekretæren for Den Europæiske Kirkekonference, Colin Williams, i en kommentar til nyhedsbureauet ENI.
-mibo