Filippinske småbørn får nyt liv

Skandinavisk Børnemission driver en række underernæringsklinikker i den filippinske
hovedstad Manilla. Klinikker, der giver hundredvis af småbørn en chance for at overleve.Birgitta Dahl fra Skandinavisk Børnemission er vidne til, hvordan liv bliver reddet på organisationens underernæringsklinikker i Manilla.

– Denne dag kom der ca. 30 små børn, som var udvalgt til madprogrammet, fordi de havde tydelige symptomer på underernæring, fortæller Birgitta Dahl. (Arkivfoto

– Det er fredag, og jeg er med teamet fra underernæringsklinikken ved at dele mad ud til den fattige befolkning ved en af byens lossepladser.
Sådan begynder Birgitta Dahl sin beretning om en typisk dag i Skandinavisk Børnemissions arbejde i Manilla på Filippinerne. Her sørger man bl.a. for næringsrig kost til småbørn og deres mødre over en femmåneders periode.

Så ynkelig og syg ud

Stedet for uddelingen kan være en kirke, en garage eller et af de lokale sundhedscentre, som myndighederne stiller til rådighed.
– Denne dag kom der ca. 30 små børn, som var udvalgt til madprogrammet, fortæller Birgitta Dahl, der denne dag særligt lagde mærke til et bestemt barn.
– Han så utroligt ynkelig og syg ud. Hans hud hang løst på ham og vidnede om, at han var i akut behov for at komme på vores underernæringsklinik.

Vægt som en nyfødt

Barnet hedder Steven, og han er nu på klinikken, og skal være der de næste fem måneder. Steven er fem måneder gammel, men vejer kun 3,75 kilo. Det er ca. samme vægt, som et nyfødt barn har herhjemme.
– Hans mor fortalte os, at faren i familien på fem børn forlod dem i april sidste år. Og hun havde til sidst ikke engang råd til at købe mælkepulver til sit barn, fortæller Birgitta Dahl.
Nu er Steven sammen med sin mor på klinikken, hvor begge får hjælp.
– Hans mor er i fuld gang med at få al den støtte, vi kan give hende. Hun vil forhåbentlig få et arbejde, så hun kan forsørge lille Steven og give ham en fremtid, slutter Birgitta Dahl.
-mibo