Påske-udstilling og indvielse på Galleri Emmaus

Galleri Emmaus, der er flyttet ind på Lille Svenstrup Gods ved Ringsted, viser i påsken udstillingen ”Passion” med bl.a. Adi Holzer og Nis Schmidt.

Den tidligere staldbygning på Lille Svenstrup Gods indvies palmesøndag som kunstgalleri.

Der er fernisering palmesøndag den 16 marts kl. 14-17, hvor den nyrenoverede stald på 1000 m2 med kunstværker og udsmykning af 20 anerkendte og professionelle kunstnere tages i brug og indvies. Galleriejer Grethe Olsen byder velkommen og der holdes en ”staldgudstjeneste” ved Lisbeth Smedegård Andersen, hvor det gregorianske herrekor ved Sct. Bends Kirke synger. Galleri Emmaus har specialiseret sig i moderne kristen kunst.
– Påsken handler om passion og lidenskab. I Galleri Emmaus sker det med en kort gudstjeneste og kunstudstilling, siger galleriejer Grethe Olsen.

Det kan man se

Brødet og sølvkalken med vin fra Jesu sidste måltid er forvandlet til et blikkrus og en bagel i et af billedkunstner Nis Schmidts enkle, men urovækkende malerier.
Adi Holzer byder ind med en galende hane af orange glas og en koloristisk Kristus. Symboler på lidelse og passion hvirvler rundt i de to kunstneres universer. Med deres kunst zoomer de ind på de store spørgsmål: Er vi mennesker hjælpeløse marionetdukker – eller har vi en fri vilje? Hvad er livets mening?
Galleriejer Grethe Olsen:
– Udstillingen er for alle, der vil blive klogere på sig selv og hinanden. Og jeg tror jeg kan garantere for, at der aldrig har været samlet så meget kunst med afsæt i kristendom til salg på et sted.

Galleri i historisk stald

Kvier, tyre og kalve er skiftet ud med kæmpe vægmalerier, altertavler, lysaltre og mandshøje skulpturer i træ og metal i den historiske stald.
Rummet står med sine 1000 kvm. råt med de gamle båse og en imponerende egetræskonstruktion i loftet. Stalden supplerer hovedbygningens stuer, så galleriet nu kan udstille flere og større værker.
I stalden får tyve af Galleri Emmaus’ professionelle kunstnere lov til at boltre sig i hver deres båse. Det er bl.a. Mogens Hoff, Peter Brandes, Adi Holzer, Nis Schmidt, Anders Kierkegaard, og Marianne Hesselbjerg.
Udstillingen varer fra 16. marts til 7. maj, og mange af de større værker indgår i en udstilling til 20. september.
Mere: galleri-emmaus.dk.
Henri