Kunst i honning- kage-galleriet

Brødremenighedens Bageri bliver nu også ramme om et galleri på 1. sal.Duften af honning sidder stadig i det gamle bageri i Lindegade i Christiansfeld, hvor der er bagt honningkager de sidste 200 år.

Der er kommet liv i det nedlagte bageri med cafe og galleri.

Så hvis man ikke kan ”li’ lugten i bageriet”, skal man nok ikke komme til påske-udstilling i den gamle Brødremenighedsby.
Men for den Alpha-gruppe i byen, der har overtaget det tomme bageri, minder duften om byens spændende historie som et fristed for forfulgte kristne fra 1773.
Her tillod kong Christian VII, at der blev bygget en fristad med skattefrihed de første ti år og mulighed for et frit åndeligt liv. Og det gav også synlige resultater for erhvervsudviklingen. Blandt de nye industrier, der opstod her, var hattemager Achtnichts honningkagebageri. Og den dag i dag er Christiansfeld kendt for de bedste honningkager, der findes.
De frivillige har nu indrettet et galleri med fem rum oven på bageributikken. Her udstiller i påsken og en måned frem forskellige kunstnere.
Først og fremmest er der lykkedes at få lov at udstille nogle private malerier af Jeppe Madsen Olsen, den afdøde Christiansfelder-maler, hvis sære malerier af byen nu sælges til høje priser.
Malerierne tilhører Ilse Søgaard og udstilles ellers ikke.
To nulevende Christiansfeld-motivmalere, Peter Christensen og Birthe Engedal, udstiller også. Desuden er der malerier af Ingrid Kobborg, Birthe Kjærsgaard, Annette Friis og Pia Hinderfelt.
Der er åbent hver eftermiddag – dog ikke langfredag.
Henri.