Dronningen syr messe-hagel til Sønderborg

Udfordringens bestyrelsesformand skal bære
ny messehagel designet af Dronningen.Helt ud over det sædvanlige har Dronning Margrethe accepteret at designe en ny messehagel til Sct. Marie Kirke i Sønderborg.

Stig Christensen er meget respekteret som præst i Sønderborg, hvor han har været i mere end 25 år.

Normalt er det forbeholdt biskopper at bære en messehagel, som selveste Dronningen har designet, men palmesøndag, den 16. marts, kan sognepræst Stig Christensen iføre sig den kongelige festhagel.
Stig Christensen er formand for Udfordringens bestyrelse, og læsere kender ham også som tidligere formand for Oase-bevægelsen og nuværende formand for Den Kristne Ambassade i Jerusalem.
Det er dog ikke Stig Christensen personligt, der får en messehagel, men kirken, som har fire præster tilknyttet. Men Stig Christensen er den ”kirkebogsførende” sognepræst og har være ansat ved samme kirke, siden han som ung blev uddannet præst efter først at have taget en juridisk embedseksamen.

Besøg af Dronningen

Dronning Margerethe II har altid bakket op om den kristne tro – både med sine ord og sin kunst.

Indvielsen af messehaglen bliver en stor festdag for Sønderborg by.
Dronningen ankommer med salonvogn til Sønderborg og bliver modtaget på banegården af bl.a. direktøren for statsforvaltningen i Syddanmark, Ninna Würtzen, og borgmester Jan Prokopek Jensen.
Det bliver biskop Niels Henrik Ahrendt, der fører dronningen ind i Sct. Marie kirke, hvor sognepræst Stig Christensen vil stå i den nye festhagel.
Der er inviteret ca. 100 til festgudstjenesten og indvielsen af festhagelen, og dermed er der plads til 250 øvrige kirkegængere efter ”først til mølle”-princippet.
Kirken vil være lukket i ugen op til Dronningens besøg og åbner på dagen, så kirkegængerne kan gå ind i kirken på palmesøndag fra kl. 8.30.
Efter gudstjenesten vil Dronningen deltage i en reception i Riddersalen på Sønderborg Slot, hvor der vil være en mindre udstilling om festhagelens tilblivelse. Receptionen er for inviterede gæster og vil strække sig over ca. en halv time.
Søndag eftermiddag den 16. marts holdes Riddersalen åben for offentligheden, som måtte have lyst til at se udstillingen om hele processen omkring festhagelens tilblivelse. Selve festhagelen vil også være udstillet.

Ihærdig kirkeværge

– Det var afdøde kirkeværge Erling Slaikjer, som oprindelig fik ideen til at rådspørge om Hendes Majestæt interesse for at kreere en ny messehagel til kirken. Og vi fik straks et tilsagn, fortæller Ejler Skjerning, formand for kirkeudvalget og kirkens kontaktperson til hoffet.
– Sidste år i påsken var jeg på Marselisborg til en times drøftelse af skitserne til en messehagel, som Dronningen havde udformet. Flere detaljer kom på plads ved et møde med Dronningen hos Selskabet for Kirkelig Kunst i september sidste år.
Vi får en fantastisk smuk festhagel. Symbolikken er bl.a. inspireret af beretningen i Johannes’ Åbenbaring. Mere vil vi ikke oplyse om festhagelen før indvielsen i kirken og udstillingen på slottet, fortæller Ejler Skjerning.

100 er inviteret

Blandt de ca. 100 inviterede til festgudstjenesten er biskop, provst, borgmester, viceborgmestre og kommunaldirektør, politidirektør og sergentskolechef. Inviterede er også menighedsrådet, ansatte ved kirken og kirkegård og tidligere og pensionerede ansatte, kor- og kirkesangere, og fra København kommer repræsentanter for Selskabet for Kirkelig Kunst, som har syet messehagelen efter Dronningens anvisninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen: