Tvivl gav tro i folkekirke

Tvivl og tro bliver ofte betragtet som hinandens modsætninger. Men ikke i Bedsted kirke i Sønderjylland. Her arrangerede KFUM&K sammen med sognepræsten en såkaldt Thomas-messe den 25. februar, hvor det var tilladt at tvivle, når blot tvivlen gav anledning til eftertanke.
Der var oprettet otte stationer i kirken, hvor deltagerne kunne bede, læse og meditere. Her kunne man tage en seddel med et bibelord, læse en lille bøn, tænde et lys, skrive sin bøn eller blot sætte sig med egne tanker til stille musik.
De unge fra KFUM&K havde lavet stationerne og stod for musikken. Gudstjenesten sluttede med nadver og velsignelsen.
Ideen til denne gudstjenesteform kommer fra Finland, hvor en præst var optaget af at finde en gudstjenesteform, der kunne møde nutids-mennesket med dets tvivl og spørgsmål. Navnet ”Thomas-messe” henviser til disciplen Thomas, der er kendt som tvivleren blandt Jesu disciple.
/sl