Fest og farver ved bedemøde i København

Over 500 mennesker – flest nydanskere – bad og takkede for Danmark på bededagDet blev en stor Stor Bededagsfest, da mere end 500 mennesker, flest nydanskere, var samlet til lovprisning, taksigelse og forbøn for Danmark. Der var lovsang, klappen i hænderne, dans og råb til Gud om frelse for Danmark ved Bøn for Nationen arrangementet i Betesda i København. Præster fra migrantkirkerne førte an i bøn om vækkelse i Danmark og mod vold, kidnapning, forråelse af det danske samfund. Man kunne godt have ønsket, at en række politikere fra Christiansborg havde oplevet denne side af nydanskere i Danmark.
Bededag er en 400 år gammel tradition. For 400 år siden bad alle for Danmark. Når nydanskere samler til bøn og lovprisning i 2008, er det med samme formål. En af præsterne sagde:
– Vi kommer fra mange forskellige kulturer, men vi bor i Danmark og vi vil bede for Danmark. Og vi skal fortsætte med at bede, også i morgen, ja hver eneste dag. Vi skal blive ved, til Danmark er vendt tilbage til Gud.
Ved bedefesten blev der sat fokus på flere områder, bl.a. de kristne burmesere og congolesere, som i disse år ankommer til Danmark som FN-kvoteflygtninge.
En congolesisk præst, der kun har været i Danmark 6 måneder, talte et rimeligt godt dansk og er et godt eksempel på, at de kristne nydanskere ønsker at integrere sig i Danmark.
Der blev også sat fokus på de afviste kristne asylansøgere fra Irak, og årets kollekt går ubeskåret til at gøre tilværelsen mere tålelig for dem.
Bøn for Nationen er kommet for at blive. Igen i 2009 vil nydanskere sammen med ”Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT)”, ”Tværkulturelt Center” og ”Evangelisk Alliance” kalde sammen til bøn for Danmark.