Kæmpe missionsskib lægger til i København

Tidligere Færø-færge er ombygget til missionsskib for OM. Kommer til Danmark i juni.Skibet er lastet med … ord om håb. Logos betyder ord. Og Hope betyder håb. Og det er netop navnet på det kæmpestore missionsskib Logos Hope, som anløber Køge i juni og åbner for publikum i København i august.
Logos Hope ejes af Operation Mission og er et ombygget passagerskib, der plejede at sejle mellem Danmark og Færøerne. Det blev købt i 2004 og er nu totalrenoveret og ombygget med et ekstra dæk. OM ejer desuden tre andre skibe, der sejler med nødhjælp og giver undervisning i kristne værdier.
– Mange ombygninger har været nødvendige for at gøre skibet helt ideelt til sin mission.
Skibet har været på værft i Kroatien i to et halvt år. I november 2007 sejlede skibet videre til Kiel i Nordtyskland, hvor skibet ligger lige nu.
– Planerne er, at Logos Hope skal komme til Køge i juni. Her skal der arbejdes videre på skibet indtil august, hvor vi så regner med at afholde det officielle besøg fra den 7. – 18. august, formentlig ved en kajplads i det indre København.

Flydende landsby

Logos Hope er en ”flydende landsby” og en oplevelse i sig selv. Skibet er 132,5 meter langt og 21,06 meter bredt. Til sammenligning er en fodboldbane ca. 100 meter lang.
Der er 9 dæk på Logos Hope. I Kroatien byggede man et ekstra dæk ind, som skal være besøgsdækket, der er åbent for offentligheden med boghandel, café og en såkaldt ”visitor experience”. Boghandlen er på 780 m2 og har mere end 6000 titler. Et stort konferencecenter bagerst i skibet strækker sig fra dæk 4 til dæk 5 med plads til 400 personer.
/sl