Marianne Lodahl – kunstner med et budskab

Den bibelske inspiration er uudtømmelig…Da Marianne Lodahl Mortensen for godt ti år siden mistede sin mand i en alder af kun 35 år, lagde hun sit liv om.– Det blev et vendepunkt for mig på flere områder. Jeg blev klar over, at der ikke var ubegrænset tid at leve i, fortæller Marianne, som har to sønner.
Efter en sørgeperiode, begyndte hun for alvor at male oliemalerier.
– Jeg har altid arbejdet med billeder, men aldrig koncentreret mig helt om det.
Men det er vigtig at have tid og kunne bruge de lyse timer til at male. At kunne male, når man har energien til det.
Jeg har tidligere arbejdet som sygeplejerske og haft travlt med det. Men nu bruger jeg næsten al min tid på at male. Jeg har et bibjob ved siden af for at kunne overleve, fortæller Marianne Lodahl.

Bibelsk inspiration

På hendes hjemmeside kan man se hendes spændende bibelske malerier. Den hedder www.gallery-bible-art.dk, og her forklarer hun:
– Hovedinspirationen er den hellige skrift. Hvad der driver min stræben, kan bedst udtrykkes med et citat fra forfatteren Poul Hoffmanns roman ”Ingen nat før dæmring”
”Kunst er dybest set et forsøg på at lede det kommendes kilder ind i det værendes ørken. Det kommende er allerede tilstede i det værende. bare man kan få ånd til at få det frem.
Herre, kom i din duftende dæmring med dug, der spejler himlen. Selv kan jeg ikke præstere andet end brakvand. Jeg vil åbenbare dig og afsløre din fjende; lad det ikke blive ved, at jeg åbenbarer og afslører mig selv. Og hvis svovlpølen ryger i noget af det, så vis mig det. Lad mig ikke få blod på hænderne. Jeg stræber ikke efter kunsten for kunstens skyld, jeg stræber efter din sandhed.”

Evighedslys og håb

– Jeg har læst næsten alle Poul Hoffmanns bøger. Jeg synes, der er sådan et dejlig evighedslys over dem, siger Marianne, der selv kredser næsten udelukkende om de bibelske beretninger i sin kunst.
– Der er så meget, og man kan blive ved med at vende tilbage og finde nyt.
– Kan du sælge dine bibelske malerier?
– Ja, men jeg kan da godt mærke, at der er gallerier, som ikke tror, de kan sælge den slags, fordi det åbenbart ikke er politisk korrekt at male bibelske motiver, bemærker Marianne.
– Men jeg har et budskab. Jeg vil gerne formidle håb.
Hun er selv vokset op i Skjern i Evangelisk Luthersk Missionsforening. Som voksen har hun prøvet forskellige retninger, men er foreløbig endt i en lille kirke, der hedder Den Lutherske Bekendelseskirke. Det er en kirke, som findes i Norge og Sverige, men foreløbig kun i Danmark i den lille menighed i Esbjerg, som Marianne og nogle af hendes venner har oprettet.
Fra den 1. maj udstiller Marianne Lodahl i Salling Kunst Galleri. Hun skal også i nær fremtid udstille i et af sin barndoms missionshuse i Skjern. Og i sommermånederne udstiller hun i Honningkagegalleriet i Christiansfeld.

Løven af Juda

Til denne avis har Marianne udvalgt et maleri, som hedder ”Græd ikke, se Løven af Juda har sejret”. Det er et citat fra Johannes Åbenbaring.
– Hvad betyder det for dig?
– Det giver håb i vores tid at vide, at Jesus HAR sejret over synden, døden og Djævelen – også selv om vi oplever meget dårligt i samfundet omkring os.