Virker bøn?

Hvad er bøn? Det er ikke at rappe en lang ønskeliste af til Gud og fortsætte sin hverdag. Bøn er samtale med Gud. Det er noget intimt.Bøn er at kommunikere med Gud. Han taler til os hver dag og vil gerne have fællsesskab med os.
Desværre er mange af os gode til at glemme ham i hverdagen, det bliver lige en hurtig walkie-talkie bøn på vej til arbejde eller en søvnig mumlen, inden vi falder i søvn.
Den form for bøn er ikke særlig seriøs. Hvis vores bønneemner kun er krav til Gud eller en a-b-c remse, vi lige fyrer af, skal vi ikke forvente store resultater.
Tænk på, hvordan vi taler med vores venner. Vi giver dem plads til at fortælle, hvad de har på hjertet, og omvendt får vi lov til at tømme vores hjerter. Tænk hvis din ven eller veninde ringede og bad dig om at gøre tusind ting. Lige da du ville svare, takkede de mange gange og smak på. Frækt ikke? Jeg ville nok føle mig udnyttet, hvis det gentog sig, hver gang vedkommende ringede.
Det er det samme med bøn. Jesus vil gerne være vores bedste ven. Vores fortrolige. Ham vi kan betro os til, både med de gode og dårlige ting. Han vil også gerne have noget af vores tid og tale med os. Bøn handler også om at lytte, tilbede og tænke på andre end sig selv.
Der ligger en dyb hemmelighed bag kraftfuld bøn. Vil vi se resultater, må vi bede Helligånden om at hjælpe os med at bede.
Da det gik op for mig i sin tid, tænkte jeg først: Åh, skal jeg så bede i flere timer. Hvordan skal jeg få tid til det? Men da jeg fandt ud af, hvor skøn Jesus virkelig er, fløj tiden af sted. Jeg opdagede, at Bibelen så mange steder viser os, hvor vigtig bønnen er, og hvordan vi skal bede. Jeg fandt ud af, at jeg gik rundt om det samme bjerg og bad for alle mine personlige behov. Da Helligånden en dag viste mig, at der var andre, som havde behov for forbøn, gik det op for mig, hvor selviske mine bønner var.
Da der var gået noget tid, opdagede jeg, at efter jeg have flyttet fokus fra mig selv og hen på andre, havde Gud sørget for alle mine behov, uden at jeg havde bedt ham om det.
Jo mere tid jeg har brugt med Jesus i hverdagen, jo større mirakler ser jeg ske gennem bøn. Bøn er et mægtigt våben, det er vores samtaleanlæg med Gud. Når vi pludselig lærer at bruge den rigtigt, så begynder det at rykke!