En anderledes prædikant

Med tatoveringer op og ned af arme og nakke, en piercing i underlæben og en ring i øjenbrynet ligner Todd Bentley ikke umiddelbart en typisk prædikant.

Todd Bentley er på mange måder en anderledes prædikant.

Når han står på scenen, farer hans ene arm rundt i vilde gestikulationer, mens den anden holder mikrofonen tæt ind til kroppen.
De kalder ham ’The Holy Ghost Man’ – Helligåndsmanden, og han har rejst rundt i verden som prædikant og forbeder for syge i mange år.
– Jeg siger aldrig til nogen, at de er helbredt, fortæller han avisen The Province. – Jeg beder for helbredelse, og Gud gør miraklerne. Folk fortæller mig, når de er helbredt. Mit højeste mål med min tjeneste er at overbevise mennesker om kristendommens sandhed.

Vild og hård barndom

Bentley blev kristen som 17-årig, står der på hans hjemmeside. Før da havde han levet med afhængighed af stoffer og alkohol. Han er enebarn, søn af en døv mor og en alkoholisk far. Som 11-årig begyndte han at stjæle fra barskabet, og som 17-årig havde han overlevet tre tilfælde af overdosis med stoffer. Som teenager blev han sendt fra det ene plejehjem til det andet, tilbragte tid i ungdomsfængsler og søgte kun sex, bondage og suset ved at stjæle.
Det var en tidligere narkoman, en ven af Bentleys pusher, der fortalte ham om Jesus. Og da Todd Bentley sagde ’ja’ til Jesus, forsvandt alle afhængighedssymptomer; han blev ”forvandlet”. Siden har han levet radikalt for Jesus og brugt sit liv på at fortælle om kristendommen. I dag er han 32, leder af et canadisk kirkefællesskab, Fresh Fire Ministries, og rejser jorden rundt med et team af evangelister. Han er gift og har 3 børn.
Den sidste måned, og forhåbentlig et stykke tid frem, bliver han i Florida, hvor han, ifølge eget udsagn, aldrig har mærket Gud handle så kraftigt.

Læs også her