Fattige burmesere vil hjælpe landsmænd

”Danske” burmesere støtter ofre for cyklon gennem Baptistkirken.Burmesiske flygtninge i Danmark ser med gru deres hjemland hærget af cyklonen lørdag d. 3. maj. De vil hjælpe med de få midler, de har.Lederne i det kristne Chin Fellowship Denmark er i fuld gang med at se, hvad de kan gøre for at hjælpe deres katastroferamte landsmænd.
– Mange af de burmesere, som er i Danmark, er kommet som FN kvoteflygtninge og har derfor ikke meget at gøre med økonomisk, fortæller projektleder i Kirkernes Integrations Tjeneste Betina Jensen.
Der er 600 kristne burmesere i Danmark, fordelt på ni lokale grupper.
– Mange af dem er baptister og vil hjælpe gennem deres kristne netværk, fortæller Betina Jensen.
Baptistkirken i Danmark er netop ved at samle ind:
– Menigheder opfordres til at foretage en ekstraordinær indsamling, og enhver opfordres til at indsende et beløb, lyder det fra Baptistkirken.
– Myanmar Baptist Convention, som udgøres af mere end 1,1 million medlemmer, er allerede i gang med at hjælpe og har mulighed for at komme helt ud i alle afkroge. (Myanmar er det samme som Burma – red).
– Der er brug for tæpper, mad, rensetabletter og meget mere. Baptist World Aid samler ind og har allerede afsendt 50.000 dollars til den nødhjælp, som Myanmar Baptist Convention yder i de ramte områder.
/sl

Læs mere om katastrofen i Burma her